Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kamerun’a su arıtma yardımı

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Yeryüzü Doktorları, kolera salgınına iki ayda 65 kayıp veren Kamerun’a yedi binden fazla su arıtma kiti gönderdi.



Yeryüzü Doktorları ve Global Medic iÅŸbirliÄŸiyle kolera salgının yaÅŸandığı Kamerun'da yer alan Orta Afrikalı mültecilerin barındığı MBLE kampına 7 bin 430 adet su arıtma kiti gönderildi.

Kamerun SaÄŸlık Bakanlığı kolera salgını nedeniyle iki ayda 65 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, bin 300 hastalık vakasına rastlandığını açıklamıştı.

Malzemeler AFAD, Türk Kızılayı, Ä°slam Dünyası Sivil Toplum KuruluÅŸları BirliÄŸi (Ä°DSB) ve Diyanet Vakfı'nın yardım malzemeleri ile birlikte uçakla bölgeye yollandı. Yaounde Havaalanı'na indirilen beÅŸ tır insani yardım malzemesi yaklaşık 15 saatlik kara yolculuÄŸu sonrasında kampa getirildi.

Yeryüzü Doktorları Genel Sekreteri Yahyahan Güney, 10 bine yakın mültecinin barındığı kampta temiz su sorununun büyük ölçüde giderileceÄŸini aktardı. Güney, bölgeye yardımların devam etmesi gerektiÄŸini ifade etti.

4 bin kiÅŸi öldü

Karın aÄŸrısı, ishal ve kusma gibi belirtiler gösteren kolera, içme suyu ve yiyecekler vasıtasıyla insana bulaÅŸan bir bağırsak hastalığı.

Batı Kamerun’da 2010 yılında benzer bir kolera salgını 4 binden fazla insanın hayatına mâl olmuÅŸtu.

22 milyonluk Batı Afrika’da yalnızca 20 kiÅŸiden biri sıhhî tuvalete, üçü temiz suya ulaÅŸabiliyor.

Kızıl Haç yetkilileri kolera salgının geniÅŸleyerek daha çok insanı etkilemesinden endiÅŸe ediyor.

Nisan 2000’de uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak kurulan Yeryüzü Doktorları, kurulduÄŸu günden bu yana 30’u aÅŸkın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaÅŸ ve depremle mücadele eden insanlara insani ve tıbbî yardım götürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.